OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 4. péntek
Ismertető


2020. november 14., szombat 13:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 14., szombat (OS) - Függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulásokat és kárpótolják az önkormányzatokat a bevételkiesésért!

        Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt javasolta, hogy egy évre függesszék fel az iparűzési adót, ami elég nagy felháborodást keltett az önkormányzatoknál. A kamara elnöke tavasszal nyilatkozott a kamarai hozzájárulás befizetéséről is - ez éves szinten 5000 forint -, hogy a válság miatt nem indítanak eljárást az ellen, aki nem fizeti be ezt március 31-ig. Most azonban hiába van ismét veszélyhelyzet, mégis elkezdte behajtani a NAV ezeket a késedelmes hozzájárulásokat.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja Parragh Lászlót, hogy függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulásokat, ha a vállalkozásokon szeretnének segíteni. Az önkormányzatokat pedig, amik már tavasszal is bőven kivették a részüket a védekezésből, kárpótolni kell a bevételkiesésért. Ők hamarabb  ocsúdtak fel, mint Orbánék, akik most novemberre már egyértelműen ráfeküdtek a pánik gombra, mert halvány lila fogalmuk sincs arról, hogy mit kezdjenek a válsággal. A veszélyhelyzetet csak egy értelmesen irányító, megfontolt, szakértőkkel konzultáló vezetés tudná kezelni, a pánikkormány pánikrendelkezései csak a káoszt fokozzák. Ők csupán a luxusköltekezéshez és a közpénzek kreatív lenyúlásához értenek, a magyar családokkal, vállalkozásokkal, munkavállalókkal pedig mit sem törődnek.

Varju László

A DK alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.