2020. december 4. péntek

2020. november 14., szombat 13:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 14., szombat (OS) - Függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulásokat és kárpótolják az önkormányzatokat a bevételkiesésért!

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt javasolta, hogy egy évre függesszék fel az iparűzési adót, ami elég nagy felháborodást keltett az önkormányzatoknál. A kamara elnöke tavasszal nyilatkozott a kamarai hozzájárulás befizetéséről is - ez éves szinten 5000 forint -, hogy a válság miatt nem indítanak eljárást az ellen, aki nem fizeti be ezt március 31-ig. Most azonban hiába van ismét veszélyhelyzet, mégis elkezdte behajtani a NAV ezeket a késedelmes hozzájárulásokat.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja Parragh Lászlót, hogy függesszék fel a járvány idejére a kamarai hozzájárulásokat, ha a vállalkozásokon szeretnének segíteni. Az önkormányzatokat pedig, amik már tavasszal is bőven kivették a részüket a védekezésből, kárpótolni kell a bevételkiesésért. Ők hamarabb  ocsúdtak fel, mint Orbánék, akik most novemberre már egyértelműen ráfeküdtek a pánik gombra, mert halvány lila fogalmuk sincs arról, hogy mit kezdjenek a válsággal. A veszélyhelyzetet csak egy értelmesen irányító, megfontolt, szakértőkkel konzultáló vezetés tudná kezelni, a pánikkormány pánikrendelkezései csak a káoszt fokozzák. Ők csupán a luxusköltekezéshez és a közpénzek kreatív lenyúlásához értenek, a magyar családokkal, vállalkozásokkal, munkavállalókkal pedig mit sem törődnek.

Varju László

A DK alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke