2024. április 20. szombat

2020. november 18., szerda 13:23

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ma adta közre azt a 82 pontba sűrített változatot, amelyet társadalmi párbeszédre bocsát a 2022-es országgyűlési választások elé. A párt keresi a majdan lehetséges kapcsolódási pontokat a tervezett ellenzéki előválasztások sikerének előmozdítása végett, egyébiránt baloldali politikai alternatívát kínálva a magyar nemzetnek.

Az IgenSzolidaritás programja hangsúlyosan vörös és zöld, tehát a klasszikus köztársaságpárti, demokrata, polgári és esélyegyenlőségi elkötelezettségeket jóval meghaladóan sajátos, szolidaritás alapú válaszokat ad a szociális, a morális és a környezeti válság leküzdésének ügyére. A párt havi nettó 200.000 forintos minimálbér, a havi 100.000 forintos szociális minimumjövedelem, a gyermekenkénti 37.500 forint családi pótlék, és az ugyanekkora, minden nyugdíjasnak járó havi korpótlék kivívása, illetve garantálása mellett tör lándzsát.
A párt törekvéseinek küszöbe, hogy Magyarországon egy munkahelyen végzett napi 8 óra munkával tisztességesen meg lehessen élni.
Az ISZOMM programjának eszköztárában számos, idehaza innovatívnak tűnő, de a világ más szegleteiben már jól bejáratott megoldás szerepel.
A párt programja elérhető a honlapon.
     Kiadó: Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom