OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. november 18., szerda 13:23

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ma adta közre azt a 82 pontba sűrített változatot, amelyet társadalmi párbeszédre bocsát a 2022-es országgyűlési választások elé. A párt keresi a majdan lehetséges kapcsolódási pontokat a tervezett ellenzéki előválasztások sikerének előmozdítása végett, egyébiránt baloldali politikai alternatívát kínálva a magyar nemzetnek.

    Az IgenSzolidaritás programja hangsúlyosan vörös és zöld, tehát a klasszikus köztársaságpárti, demokrata, polgári és esélyegyenlőségi elkötelezettségeket jóval meghaladóan sajátos, szolidaritás alapú válaszokat ad a szociális, a morális és a környezeti válság leküzdésének ügyére. A párt havi nettó 200.000 forintos minimálbér, a havi 100.000 forintos szociális minimumjövedelem, a gyermekenkénti 37.500 forint családi pótlék, és az ugyanekkora, minden nyugdíjasnak járó havi korpótlék kivívása, illetve garantálása mellett tör lándzsát.
A párt törekvéseinek küszöbe, hogy Magyarországon egy munkahelyen végzett napi 8 óra munkával tisztességesen meg lehessen élni.
Az ISZOMM programjának eszköztárában számos, idehaza innovatívnak tűnő, de a világ más szegleteiben már jól bejáratott megoldás szerepel.
A párt programja elérhető a honlapon.
     Kiadó: Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.