OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 18., szerda 13:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Azonnal és visszamenőleg is ki kell fizetni a járványkórházakba vezényelt egészségügyi dolgozók bérét!

    Sajtóinformációk szerint több, járványkórházba átvezényelt egészségügyi dolgozó is csak a fizetése töredékét, mintegy felét kapta meg. Van köztük, akinek a sajtó szerint azt mondták, hogy ebben a hónapban már nem is számíthatnak korrekcióra.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy azonnal és visszamenőleg is fizessék ki a járványkórházakba vezényelt egészségügyi dolgozók bérét! Vérlázító és gyomorforgató egyszerre, hogy olyan emberek nem kapták meg a nekik járó fizetést, akik 12 órás műszakokban mentenek életeket, méghozzá a járvány legnehezebb heteiben. Ők ma az ország legbátrabb emberei, nem a pártállam 133 képviselője. A DK szerint a mára láthatóan kormányzásképtelen pánikkormány csak meggyorsítja az egészségügy összeomlását, ha nem fizeti ki a kórházakban dolgozó orvosok és ápolók bérét.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.