2020. december 1. kedd

2020. november 18., szerda 13:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Azonnal és visszamenőleg is ki kell fizetni a járványkórházakba vezényelt egészségügyi dolgozók bérét!

Sajtóinformációk szerint több, járványkórházba átvezényelt egészségügyi dolgozó is csak a fizetése töredékét, mintegy felét kapta meg. Van köztük, akinek a sajtó szerint azt mondták, hogy ebben a hónapban már nem is számíthatnak korrekcióra.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy azonnal és visszamenőleg is fizessék ki a járványkórházakba vezényelt egészségügyi dolgozók bérét! Vérlázító és gyomorforgató egyszerre, hogy olyan emberek nem kapták meg a nekik járó fizetést, akik 12 órás műszakokban mentenek életeket, méghozzá a járvány legnehezebb heteiben. Ők ma az ország legbátrabb emberei, nem a pártállam 133 képviselője. A DK szerint a mára láthatóan kormányzásképtelen pánikkormány csak meggyorsítja az egészségügy összeomlását, ha nem fizeti ki a kórházakban dolgozó orvosok és ápolók bérét.

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja