OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. november 18., szerda 14:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) - Mégsem vezetik be az egészségügyi törvénymódosítást? - A pánikkormány továbbra is kapkod

    Egy egészségügyi szakportálon jelent meg a kormány által módosított egészségügyi törvény kiszivárgott végrehajtási rendelete. Eszerint a kormány meghátrált, és a törvénymódosítás számos elemének a végrehajtását 2023. januárjáig elhalasztotta. Azok után, hogy a kormány hónapokon át nem csinált semmit és nem készítette fel az egészségügyet a második hullámra, most még abban a kevés dologban is visszakozik és kapkod, amit csinált.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány új egészségügyi törvényének végrehajtásának elhalasztása azt mutatja, hogy a kormány továbbra is pánikol és kapkod. A DK szerint a pánikkormány továbbra sem tudja, hogy mit kezdjen a 10 év alatt leépített egészségüggyel és hogyan tartsa meg azt az 5000 egészségügyi dolgozót, akik éppen a kormány módosítása miatt hagynák el a pályát. A DK szerint az egészségügyi törvényt a kormányváltás után a Magyar Orvosi Kamarával és a többi érdekképviselettel és szakmai szervezettel együtt kell majd újraírni.

Dr. Komáromi Zoltán

A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.