OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 3. csütörtök
Ismertető


2020. november 18., szerda 16:22

Volner János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) -

    Minden eszközzel küzdeni kell a választási visszaélések ellen! A kamupártok ellen nem kamu intézkedésekre van szükség!

Nagyon szomorúnak tartjuk, hogy a Fidesz a járványhelyzet kellős közepén, a választási törvény toldozgatásával, érdemi intézkedések nélkül próbálja meg saját magára szabni a választási törvényt.
A választási visszaélés, illetve csalás akut formája az úgynevezett kamupártok indulása, mely ellen megfelelő társadalmi és politikai egyeztetés kíséretében, határozottan fel kell lépni.
Ha a Fidesznek van bátorsága ahhoz, hogy a kamupártokat végleg kigyomlálja a magyar közéletből, akkor ellenük az eddiginél jóval határozottabb szabályozásokra van szükség. Ezért javasoljuk, hogy mindegyik választáson induló pártnak a megyék kétharmadában, azaz 14 megyében, és az országos választókerületek kétharmadában, azaz 71 választókerületben kelljen minimálisan jelöltet állítani ahhoz, hogy országos listát tudjon állítani. Ha a fontosabb parlamenti döntésekhez kétharmad szükséges, úgy ez legyen kötelező érvényű a választáshoz való induláshoz is.
Ha egy politikai párt erre képtelen, annak nincs valódi országos támogatottsága, így ne is indulhasson a választásokon. Így egyetlen tollvonással meg lehet szabadulni a magyar adófizetőknek milliárdos károkat okozó kamupártoktól.  
Mi új pártként sem félünk ettől a kihívástól, és – megfelelő társadalmi, valamint politikai egyeztetés mellett –  javaslatunk támogatását kérjük minden felelős parlamenti párttól!

     Kiadó: Volner János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.