2020. december 3. csütörtök

2020. november 18., szerda 16:22

Volner János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. november 18., szerda (OS) -

Minden eszközzel küzdeni kell a választási visszaélések ellen! A kamupártok ellen nem kamu intézkedésekre van szükség!

Nagyon szomorúnak tartjuk, hogy a Fidesz a járványhelyzet kellős közepén, a választási törvény toldozgatásával, érdemi intézkedések nélkül próbálja meg saját magára szabni a választási törvényt.
A választási visszaélés, illetve csalás akut formája az úgynevezett kamupártok indulása, mely ellen megfelelő társadalmi és politikai egyeztetés kíséretében, határozottan fel kell lépni.
Ha a Fidesznek van bátorsága ahhoz, hogy a kamupártokat végleg kigyomlálja a magyar közéletből, akkor ellenük az eddiginél jóval határozottabb szabályozásokra van szükség. Ezért javasoljuk, hogy mindegyik választáson induló pártnak a megyék kétharmadában, azaz 14 megyében, és az országos választókerületek kétharmadában, azaz 71 választókerületben kelljen minimálisan jelöltet állítani ahhoz, hogy országos listát tudjon állítani. Ha a fontosabb parlamenti döntésekhez kétharmad szükséges, úgy ez legyen kötelező érvényű a választáshoz való induláshoz is.
Ha egy politikai párt erre képtelen, annak nincs valódi országos támogatottsága, így ne is indulhasson a választásokon. Így egyetlen tollvonással meg lehet szabadulni a magyar adófizetőknek milliárdos károkat okozó kamupártoktól.
Mi új pártként sem félünk ettől a kihívástól, és – megfelelő társadalmi, valamint politikai egyeztetés mellett –  javaslatunk támogatását kérjük minden felelős parlamenti párttól!

Kiadó: Volner János független országgyűlési képviselő