OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. november 19., csütörtök 08:20

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) -

    A felmérés alapján jó esélyünk van arra, hogy egyszer csak tudtunk nélkül felkerül fotónk, vagy gyermekünk fotója a világhálóra. Majdnem minden második felnőtt posztolt ugyanis már életében olyan képet, amin gyermeke kiskorú barátai is szerepeltek, a szülők harmada azonban ehhez nem kért engedélyt az ismerős gyerektől vagy annak szüleitől.

Ugyanakkor a felmérés rámutat arra is, hogy a szülőknek csak harmada állított be a kiskorú gyermek által használt számítógépen szülői felügyelet programot és közel hasonló arányban reklámblokkolót. A szülők többsége (76%) ugyan korlátozza a gyerek napi internethasználatát, de csak legfeljebb heti rendszerességgel figyelik a gyermek posztjait a közösségi médiában. Óvatosabbak a szülők az online levelezéssel kapcsolatban, döntő többségük (64%) rendszeresen ellenőrzi, hogy kikkel levelezik a gyermeke. Miközben minden szakember a tudatosítás fontosságára hívja fel a figyelmet a hatékony védelem érdekében, a szülők fele egyáltalán nem beszélgetett még gyermekével az internetbiztonságról és 10%-uk úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem érdekli a téma.
Hogyan védhetjük meg a gyerekeket az online zaklatástól? Az SOS Gyermekfalvak a CEWE támogatásával oktató filmekkel segíti a szülőket, nevelőszülőket és a gyerekekkel foglalkozó szervezeteket, hogyan tudnak olyan képi anyagot készíteni, amivel nem kell lemondaniuk a közösségi médiáról, de közben a gyermekjogokat is tiszteletben tartják.

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.