2020. december 1. kedd

2020. november 19., csütörtök 08:57

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - Online országgyűlési és önkormányzati döntéshozatalt szorgalmaz a Mi Hazánk Mozgalom

Szijjártó Péter miatt Kambodzsában hatszáz politikus és közreműködő került karanténba, illetve tesztelés alá, itthon viszont nem lehet tudni, hogy ki az, aki akár betegsége tudatában is bemegy egy kétharmados szavazásra. A Mi Hazánk Mozgalom már márciusban kezdeményezte az online ülésezés és szavazás bevezetését, ahogy pl. Lengyelországban és Romániában is működik – de Magyarországon még nem voltak képesek erre.

A magyar kormányzati mulasztásra való rávilágításunk mellett a képviselői felelősségre is rá kell mutassunk: a digitális oktatához és ügyintézéshez hasonlóan a politikusoktól is elvárható, hogy legalább egy fél év elteltével képesek legyenek 21. századi módon használni a képviselői laptopjukat, vagy ha nem hajlandóak, akkor el kell venni tőlük, s odaadni azoknak a gyerekeknek, illetve szüleiknek, akik két napot kaptak a semennyire nem előkészített, s anyagilag sem támogatott távoktatásra való felkészülésre.

Dúró Dóra
elnökhelyettes