OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 19., csütörtök 09:43

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - Már a kormánypárti országgyűlési képviselő szerint is meg kell kapniuk a szociális dolgozóknak a bérkiegészítést -

    Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke minap egy televíziós műsorban úgy fogalmazott, hogy az egészségügy után a szociális szektorban is meg kell kapnia mindenkinek az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítést. Ott tartunk tehát, hogy már a fideszes képviselők szerint is súlyos igazságtalanság, hogy a szociális szektor erőfeszítéseit semmilyen formában nem ismerték el az elmúlt hónapokban.  

Egyre kevésbé érthető, hogy a kormány miért nem hajlandó megadni a szociális dolgozóknak a bérkiegészítést: azt nyilván vitatni sem lehet, hogy rászolgáltak a plusz pénzre az elmúlt hónapokban, kutatások alapján az emberek többsége is támogatja az intézkedést, és Bánki Erik nyilatkozata alapján a kormánypárti képviselők is jogosnak érzik. Lassan ideje lenne feldolgozniuk, hogy ez a lépés elkerülhetetlen, és időhúzás, félrebeszélés és sértegetés helyett végre ismerjék el azok munkáját is, akik saját egészségüket kockáztatva működtetik a vírushelyzet idején is a szociális ellátórendszert.  

Arra kérjük Bánki Eriket, hogy ha már ilyen bátran elismerte, hogy a kormány alaptalanul különbözteti meg hátrányosan a szociális dolgozókat, akkor bizottsági elnökként vesse latba a befolyását, és küzdjön azért, hogy még idén megkapják a bérkiegészítést.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.