OS Országos Sajtószolgálat
2021. január 16. szombat
Ismertető


2020. november 19., csütörtök 11:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - A pánikkormány ócska ígérgetése semmilyen szempontból nem segít a pedagógusokon - Még mindig nem fizetnek százszázalékos táppénzt a koronavírus-fertőzött tanároknak

    Több pedagógusszervezet jelezte már, hogy a kormány intézkedései kevesek ahhoz, hogy megvédjék a tanárokat. A Pedagógusok Demokratikus Szervezete ismét felhívta például a figyelmet, hogy az ígérgetések ellenére napokig kell várni, míg a COVID-gyanús diákokat és tanárokat tesztelik, és a százszázalékos táppénzt sem kapják meg a koronavírussal fertőzött pedagógusok.

A Demokratikus Koalíció szerint a pánikkormány ócska ígérgetése semmilyen szempontból nem segít a pedagógusokon. A vírus akkor is jelen lesz és fertőzni fog, ha következetesen elodázzák a tesztelést, és titkolják az adatokat, a tanároknak pedig akkor is jár a teljes táppénz, ha a pánikkormány képtelen felfogni, hogy milyen veszélynek vannak kitéve a frontvonalban dolgozó tanárok, akik sorra fertőződnek meg. Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk azt a felelőtlenséget, ahogyan Orbánék a tanárokat semmibe veszik. Ez a felelőtlenség és tehetetlenség vezetett oda, hogy leállították az országot, és ez fogja előidézni a katasztrófák további sorát is.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.