OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. november 19., csütörtök 12:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - A magyarok nem Putyin kísérleti egerei!

    Szijjártó Péter tegnap azt mondta, hogy ma minták érkeznek Magyarországra az orosz vakcinából, ezzel pedig Magyarország lesz az első, aki ebből a vakcinából mintát kap. Felhívjuk a kormány figyelmét, hogy ez csak azért van, mert más országnak esze ágában sincs a saját polgárain kísérletezni az orosz vakcinával. Az orosz oltóanyaggal kapcsolatban számtalan nyugtalanító körülmény látott napvilágot, a kutatók pedig világszerte arról beszélnek, hogy még ők sem adatnák be maguknak a tömegesen soha nem tesztelt vakcinát. És nem csak azért, mert több, orosz vakcinát kapó orosz tesztalany is koronavírusos lett a vakcina ellenére.

A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt: ne akarjon magyar embereken emberkísérleteket végezni, ne akarja, hogy Magyarország a putyini Oroszország kísérleti laboratóriuma legyen! A DK szerint csak olyan vakcinával szabad oltani, ami átesett az európai engedélyeztetésen, és ismertek az esetleges mellékhatásai és hatásossága. Ezt nem lehet a magyar embereken kikísérletezni, mert mi is teljes jogú európai polgárok vagyunk, nem az oroszok kísérleti egerei.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.