2024. április 18. csütörtök

2020. november 19., csütörtök 12:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - A magyarok nem Putyin kísérleti egerei!

Szijjártó Péter tegnap azt mondta, hogy ma minták érkeznek Magyarországra az orosz vakcinából, ezzel pedig Magyarország lesz az első, aki ebből a vakcinából mintát kap. Felhívjuk a kormány figyelmét, hogy ez csak azért van, mert más országnak esze ágában sincs a saját polgárain kísérletezni az orosz vakcinával. Az orosz oltóanyaggal kapcsolatban számtalan nyugtalanító körülmény látott napvilágot, a kutatók pedig világszerte arról beszélnek, hogy még ők sem adatnák be maguknak a tömegesen soha nem tesztelt vakcinát. És nem csak azért, mert több, orosz vakcinát kapó orosz tesztalany is koronavírusos lett a vakcina ellenére.

A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt: ne akarjon magyar embereken emberkísérleteket végezni, ne akarja, hogy Magyarország a putyini Oroszország kísérleti laboratóriuma legyen! A DK szerint csak olyan vakcinával szabad oltani, ami átesett az európai engedélyeztetésen, és ismertek az esetleges mellékhatásai és hatásossága. Ezt nem lehet a magyar embereken kikísérletezni, mert mi is teljes jogú európai polgárok vagyunk, nem az oroszok kísérleti egerei.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

Kiadó: Demokratikus Koalíció