OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 19., csütörtök 12:25

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - LMP: A kormány becsapta a kulturális dolgozókat! -

    A Kormány július óta megpróbálja kijátszani a kulturális dolgozókat és úgy beállítani, mintha már meg is kapták volna a beígért béremelésüket, pedig ez nem igaz. Tegnap kiderült a számukra, hogy újabb kísérlet született a beígért 6%-os béremelésük eltussolására.

Fekete Péter államtitkár úr és Krucsainé Herter Anikó államtitkár asszony hónapok óta sunyít a jogviszonyváltással élő, közalkalmazotti státuszból kitett dolgozók bérét illetően és megpróbálja értelmezési hibának beállítani a nem létező béremelést. Szerintük már szeptember végével megérkezett a településekhez a 6%-os béremelést fedező emelt normatíva. Azonban, az emelt normatíva a 305/2020-as rendelet szerint csakis a minimálbér és a garantált bérminimum 2020. január 1-jétől történő emelését és a pedagógusok előmeneteli rendszerének illetményemelését hivatott fedezni, a 6%-ra még csak elegendő sem lenne!

Nyilvánvaló tehát, hogy a Kormány kibújni próbál a kifizetés alól, hiszen Krucsainé helyettes államtitkárnak sem volt fogalma arról, hogy valóban megtörtént-e a kormánydöntés végrehajtása. A napokban a kormányzat továbbá hamisan azt állította, hogy biztosította a fedezetet, tehát innentől mossa kezeit, a kifizetés pedig az önkormányzatok felelőssége.

Követeljük a Kormánytól, hogy hagyjon fel az olcsó hazugságok terjesztésével és azonnali hatállyal fizesse ki a kulturális dolgozók béremelését!

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.