OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 19., csütörtök 12:54

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - A szélenergia a modern energiarendszerek elengedhetetlen része – Magyarországon is. Az Energiaklub átfogó elemzést készített a szélenergia hazai alkalmazhatóságáról, és a főbb tényeket az alábbiakban összegezte.

    
1.Magyarországon az új szélturbinák telepítését nem a természeti törvényszerűségek vagy a technológia, hanem a jogszabályok teszik lehetetlenné.

2.A szélenergia térnyerése csökkentené hazánk energiaimportját, ráadásul úgy, hogy ez az adófizetőknek nem jelentene olyan anyagi terhet, mint a paksi atomerőmű bővítésének várhatóan 10 000-20 000 milliárd forintos végső költsége. Hazánk klímacéljainak elérése a szélenergiával lényegesen olcsóbban valósítható meg.

3.A szélerőművek önmagukban, de a napelemekkel együtt sem jelentenek megoldást az energetikai kihívásokra – ma az energia- és környezetgazdálkodás rendszerében kell megoldásokat keresni. A magas szintű hatékonyság és tudatosság, valamint a helyben elérhető megújuló energiaforrások felhasználása jobb környezeti és társadalmi mutatókat eredményez, és éppen ezek a fenntartható energiarendszer legfőbb erényei.

A kötetet egy 12 fős szerzőgárda jegyzi, köztük tapasztalt kutatók és fiatal szakmai reménységek. "A döntéshozóinknak kötelessége azt a tényt alaposan megvizsgálni, hogy a fejlett világban az erőművi kapacitásbővítésben miért a szélenergia jelenti az első számú fejlesztési területet minden mást megelőzve" – fogalmazott Munkácsy Béla, a projekt vezetője.

     Kiadó: Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.