OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 3. csütörtök
Ismertető


2020. november 19., csütörtök 13:48

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - Kancellár, kórházparancsnok és országos kórház-főigazgató is van, de önálló Egészségügyi minisztérium továbbra sincs

    Az új országos kórház-főigazgató kinevezése egy újabb jele Kásler Miklós és az általa vezetett csúcsminisztérium alkalmatlanságának. Újabb hivatalok, újabb központosítás, azonban egy szó sem esik továbbra sem a betegekről.

A Fidesz eddigi lépései csak a hivatalokról és a bürokráciáról szólnak, vannak kancellárok, kórházparancsnokok és most már országos kórház-főigazgató is, azonban azt nem lehet tudni, hogy ezektől hogyan lesz jobb a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak. Az biztos, hogy a kórházak adminisztratív terhei növekedni fognak, de hogyan járul hozzá mindez ahhoz, hogy a betegek a megfelelő időben kapják meg a megfelelő ellátást?

Az viszont látszik, hogy Kásler Miklós körül egyre fogy a levegő. A szakmai szervezetek vezetői ugyanis már a belügyminiszterhez járnak egyeztetni és az új országos kórház-főigazgató is - a múltja alapján - inkább kötődik a Belügyminisztériumhoz és a rendőrséghez, mint az egészségügyhöz.

Az új hivatal létrehozása pedig arra utal, hogy Pintér Sándor most, a veszélyhelyzet idején találta elérkezettnek az időt az egészségügyi rendszer átalakítására. Azt már eddigi is tudhattuk, hogy erre 350 millió forint közpénzből el is készült a terve, csak éppen a részleteket nem ismerhetjük, mert 10 évre titkosította az anyagot.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.