OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. november 19., csütörtök 13:58

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2020. november 19., csütörtök (OS) - Minisztériumi állásfoglalást az otthoni munkavégzésről! Vigyázzuk együtt a dolgozók egészségét!

    A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete figyelmezteti a fenntartókat, hogy a Covid19 megbetegedések számának emelkedésével a munkavállalók az oktatási szférában is szükségtelen veszélynek vannak kitéve munkahelyükön. Az intézmények nem rendelték el egységesen az otthoni munkavégzést, elsősorban annak szabályozatlansága miatt.
Kérjük a minisztériumok (EMMI és ITM) állásfoglalását és ajánlását, hogy az oktatási intézményben dolgozók kérésére – amennyiben a munkakör nem követeli meg az állandó személyes jelenlétet – a járványveszélyes időszakban otthoni munkavégzést határozzanak meg, és a kapcsolódó háztartási költségekhez járuljanak hozzá. A kormányzat segítse elő az otthoni munkavégzés gyakorlatának egységes alkalmazását, kiterjesztését – és megtartását a járványügyi vészhelyzet után is – a törvényi szabályozás megalkotásával!
Az otthoni munkavégzés általános lehetősége hiányában kollégáink körében növekszik a koronavírus fertőzés, a megbetegedés esélye. A köztudottan alacsony fizetések mellett a táppénzes állományba kerülés komoly anyagi megterhelést jelent a családoknak, gyakori az anyagi vészhelyzet kialakulása. Kérjük a kormányzatot egyértelmű jogi szabályozás kidolgozására, hogy az oktatásban dolgozók 100% táppénzben részesüljenek, ha a járvány miatt kell távol maradniuk a munkától, a koronavírusos megbetegedés foglalkozási megbetegedésnek minősüljön minden esetben.

Elnökség
    
     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.