OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. november 20., péntek 08:31

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - A Munka-Kör Alapítvány hallássérült munkatársai fogadták örökbe a Zuhatag sor és a Hűvösvölgyi út közti Keskeny utcát, a II. kerületi önkormányzat "Fogadj örökbe egy közterületet!" projektje keretében. Az ehhez szükséges kertápolási eszközöket szintén önkormányzati pályázaton nyerték.

    Soósné Szigetvári Ágnes, az alapítvány szakmai vezetője elmondta: az itt dolgozó siketek és nagyothallók célja, hogy a nyílt munkaerő-piacon tudjanak munkát vállalni. Azonban mielőtt ezt megtehetnék, egy rehabilitációs folyamaton esnek át, amely során betekinthetnek különböző munkafolyamatokba, házon belül és kívül egyaránt.

Így fejlődik a kommunikációs képességük, és megtudják, mi az a kitartás és az elhivatottság. Megtanulnak a munkaadó utasítására minőségi munkát végezni, ill. ha valami nem világos, kérdezni.

A folyamat egy része a kertben, a természetben, növények között zajlik. A hallássérült dolgozóknak azért nagyon fontos ez a közterületi pályázat, mert segítségével túlléphetnek a Hűvösvölgyi úti telephelyük kertjének határain. Így tudatosulhat bennük, hogy ők is sokat tehetnek a környezetükért.

Reméljük, minden környéken lakó vagy épp csak erre járó ember örömét leli a megújult Keskeny utcában! – tette hozzá az alapítvány szakmai vezetője.

     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.