OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. november 20., péntek 08:44

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - Az Európai Űrügynökség Űrjogi Központja (ECSL) - pályázat útján – a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet választotta magyarországi kiemelt kapcsolattartójának. Az intézményben nemrégiben megalakult Világűr Társadalomtudományi Kutatóműhelyen keresztül megvalósuló együttműködés a többi között közös tudományos projekteket és szakmai konferenciákat jelenthet a jövőben.

    Az Európai Űrügynökség Űrjogi Központja meghatározó szerepet tölt be a világűrjog területén. Az ECSL a tagsággal a tagállamok kijelölt kapcsolattartóin keresztül tartja a kapcsolatot, illetve szervez különböző tudományos programokat és valósít meg kutatási projekteket. A nemzeti kapcsolattartó pozíciót pályázat útján lehet elnyerni. A nemzetközi szervezet októberi ülésén döntött arról, hogy Magyarország esetében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, azon belül is az idén ősszel megalakult Világűr Társadalomtudományi Kutatóműhely pályázatát fogadja el és ezzel az intézményt jelöli ki hazánkban kapcsolattartó szervnek.

Amíg Magyarországon a világűrrel kapcsolatos természettudományi kutatások régóta magas szintűek, addig a társadalomtudományok területén eddig kevés volt a tudományos igényességű vizsgálat a világűr felhasználásával kapcsolatban. Magyarország űrképességeinek jelentős fejlesztésére készül ebben az évtizedben, ehhez pedig szükség van a társadalomtudományi (elsősorban jog- és hadtudományi) vonatkozású kutatások eredményeire is.
     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.