OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 20., péntek 12:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - A kormány újra hazudott a pedagógusoknak – egyelőre még senki nem kapta meg a nyáron belengetett plusztámogatást

    Már meg sem lepődünk: a pánikkormány ismét hazudott a pedagógusoknak. Igaz, hogy az elmúlt hetekben újra nekiestek a "gránitszilárdságú" alaptörvény faragásának, össze-vissza hadováltak az egészségügy teljesítőképességéről, sőt, még arra is volt energiájuk, hogy a lopás fedezésére használt stadionépítéseken örömködjenek, de a tanároknak és a pedagógiai munkát végző szakembereknek még nyáron beígért pluszjuttatást eddig eszük ágában sem volt kifizetni. Hiába pályáztak és nyertek az érintettek, a pénzt – a "tervek szerint" – csak később fogják megkapni, két részletben – már ha egyáltalán megkapják.

A Demokratikus Koalíció szerint gyomorforgató, hogy amíg a pánikkormány jachtozgató miniszterei a nyáron nem készítették fel Magyarországot a második hullámra, de saját oligarcháikat közbeszerzésekkel és kaszinókkal tömik ki, addig a digitális munkarend miatt többletfeladatokat ellátó pedagógusoknak továbbra is saját zsebükből kell finanszírozniuk azokat az eszközöket, amivel munkájukat a veszélyhelyzet alatt is el tudják végezni.

Arató Gergely

a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatásügyi szakpolitikusa
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.