OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 20., péntek 12:45

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - Az MGYOSZ javaslatai a járvány okozta gazdasági válság kezeléséhez

    •    egyszerűsíteni és új intézkedésekkel széles körben elérhetővé tenni a hatóságoknál a vállalkozások számára egyes digitális eljárásokat, ezzel megerősítve az elektronikus kommunikációs megoldások használatát.
•    a gazdasági szereplők pénzügyi stabilitásáért erősíteni az állami és önkormányzati kifizetések biztonságát, illetve  csökkenteni ezek határidejét. Ugyanezért a lehető legrövidebb idő alatt biztosítani a jogszerűen visszaigényelt áfa kifizetését.  
•    a korábbiakban már jól működő járulék-, adóelengedések ismételt bevezetését a leginkább érintett vállalati kör vonatkozásában (a jogosultsági kritériumok minél szélesebb körű előzetes egyeztetése alapján). Megvizsgálni a befizetések elengedésének és moratóriumának (átütemezésének) kombinálását.
•    A szükséges módosításokkal (jogosultak köre) újra felkészülni a korábban működtetett "kurzarbeit" rendszerének bevezetésére, figyelembe véve az eddigi tapasztalatokat is. 2021 első két negyedévére fel kell készülni egy feldolgozóipari (különös tekintettel az autóiparra) visszaesésre.
•    A közcélú beruházásoknál két szempontot a fontos:
o    A válság ideje alatt is legyenek az önkormányzatoknak forrásaik, mert a kis- és középméretű, sokszor helyi cégeknek ez a munkák egy fontos forrása.
    
     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.