OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 20., péntek 12:45

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) -

    o    A válság az államháztartáson jókora középtávú léket üt, ezért az állam által finanszírozott beruházásoknál a belátható időn belüli mérhető pozitív cash-flow hatás (bevételek növekedése, kiadások csökkenése) legyen fontos döntési tényező.

Változatlan, de egyre nagyobb hangsúlyt igénylő hosszabb távú célok:

•    Az állam működésének további digitalizációja, illetve a már meglévő lehetőségek szélesebb körű alkalmazása nagyban hozzájárulhat a már megkezdődött adminisztráció-csökkentés felgyorsításához. A pénztárgépes-, a számlázási- illetve az autópályadíj rendszer bevezetésével mind a kormányzat, mind a felhasználói oldal bizonyította, hogy megvan az alapja ambiciózus célok kitűzésének az állampolgárok, a vállalatok és az állam érintkezési felületének gyors digitalizálásához.
•    A szakképzési rendszer gyorsabb adaptálása a digitális forradalomhoz és a továbbtanulásra, folyamatos továbbképzésre való felkészítés. A szakképzési alap rugalmasabb felhasználásának biztosítása a kisebb vállalkozások mozgásterének növelésére.
•    A munkavállalói mobilitás elősegítése egyebek mellett lakhatási programokkal. Hosszútávon fenntartható, realista regionális politika, biztosítva a magas szintű humán ellátást egy hosszútávon fenntartható településszerkezetben.
•    
     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.