OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 20., péntek 12:45

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) -

    •    Az állam azzal is segítse a vállalkozásokat, hogy a bejelentett intézkedések részletei haladéktalanul kerüljenek rendeletben, jogszabályban megfogalmazásra.
•    A szabályozások hatályban tartásának ideje vegye figyelembe a beruházások kifutási idejét.
•    A magyar vállalati szerkezet egyre erősödő, több irányú duális jellegének az enyhítése. Egyrészt a multinacionális cégek és a hazai tulajdonú középvállalatok közötti hatékonysági szakadék csökkentésének elősegítése, másrészt a nemzetközi gazdaság működésébe integrált (jelentős részben külföldi tulajdonú) vállalati kör és a kizárólag hazai piaci igényeket kielégítő vállalati kör közelítése, ezek alapján a magyar gazdaság erősebb nemzetközi integrációja és így a növekedési kilátások javítása.
•    A magyar vállalati szerkezet töredezettségének az enyhítése, a felvásárlások, összeolvadások motiválása a kis- és középvállalati körben így is növelve a nemzetközi piacra lépés esélyeit.
•    A munkát terhelő járulékok reális, az előre definiált makrogazdasági pályához kötött ütemezett jövőbeli csökkentése.

Az MGYOSZ mindezekben a kérdésekben csak úgy, mint eddig is kész rugalmasan egyeztetéseket folytatni a kormányzat illetékeseivel.

Budapest, 2020. november 18.
Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége


     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.