OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 20., péntek 13:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - Reagálás Orbán Viktor rádióinterjújára - Orbán eladósítja az országot

    Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában lesújtó hírt jelentett be: hazánk 2,5 milliárd eurós, azaz csaknem 900 milliárd forintos hitelt vett fel. A miniszterelnök miközben akadályozza az uniós mentőcsomag elindulását a vétóval, sokkal rosszabb feltételekkel vett fel egy gigahitelt, amire soha, sehol, senkitől nem kért és nem kapott felhatalmazást.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a pánikkormány végső kétségbeesésében 30 évre eladósítja az országot, miközben nem hagyja, hogy az Európai Unió segítsen a magyaroknak. Ahelyett, hogy elfogadnánk az EU-tól az uniós támogatásokat munkahelyvédelemre és munkanélküli támogatásra, amelynek nagyjából a felét vissza sem kellene fizetnünk, a magyarok egy gigahitelt kaptak a nyakukba, aminek egyik felét 30 évig fogjuk fizetni. A gyerekeink, unokáink már azt sem fogják tudni, hogy ki volt Orbán Viktor, amikor még mindig ezt a hitelt nyögi az ország. Ez a magyarok arculcsapása, és az ország érdekeinek nyílt elárulása.

Varju László

a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.