2020. december 1. kedd

2020. november 20., péntek 13:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - Reagálás Orbán Viktor rádióinterjújára - Orbán eladósítja az országot

Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában lesújtó hírt jelentett be: hazánk 2,5 milliárd eurós, azaz csaknem 900 milliárd forintos hitelt vett fel. A miniszterelnök miközben akadályozza az uniós mentőcsomag elindulását a vétóval, sokkal rosszabb feltételekkel vett fel egy gigahitelt, amire soha, sehol, senkitől nem kért és nem kapott felhatalmazást.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a pánikkormány végső kétségbeesésében 30 évre eladósítja az országot, miközben nem hagyja, hogy az Európai Unió segítsen a magyaroknak. Ahelyett, hogy elfogadnánk az EU-tól az uniós támogatásokat munkahelyvédelemre és munkanélküli támogatásra, amelynek nagyjából a felét vissza sem kellene fizetnünk, a magyarok egy gigahitelt kaptak a nyakukba, aminek egyik felét 30 évig fogjuk fizetni. A gyerekeink, unokáink már azt sem fogják tudni, hogy ki volt Orbán Viktor, amikor még mindig ezt a hitelt nyögi az ország. Ez a magyarok arculcsapása, és az ország érdekeinek nyílt elárulása.

Varju László

a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke