OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 3. csütörtök
Ismertető


2020. november 20., péntek 13:44

A Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezetének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - VÉDJE MEG A KORMÁNY A KORONAVÍRUSTÓL A KÖZIGAZGATÁSBAN DOLGOZÓKAT IS!

    Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete közös közleménye

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete közösen kezdeményezi a közigazgatásban dolgozók rendszeres kormányzati teszteltetését, a közigazgatásban egységesen alkalmazandó járványügyi szabályozás kormányzati megalkotását, valamint a táppénz szabályainak módosítását annak érdekében, hogy a járványügyi intézkedések miatt otthonukba kényszerített kollégák 100%-os táppénzre válhassanak jogosulttá.

Az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy a területi közigazgatásban nem született egységes központi szabályozás arra vonatkozóan, hogy a közigazgatási szerveknek milyen kötelezően betartandó normákat kellene alkalmazniuk a fertőzés visszaszorítása, vagy a munkahelyen már megjelent fertőzés esetében. Ennek köszönhetően a közigazgatási szervek eltérő figyelmet fordítanak erre, illetve eltérő szigorúsággal járnak el. Az esetek többségében az érintett kollégák munkahelyi vezetői semmilyen intézkedést nem tartanak be, ha kérdőre vonják őket, akkor vagy úgy reagálnak, hogy nem kaptak iránymutatást arra vonatkozóan, mit kell tenniük ilyen helyzetben, vagy fenyegető magatartást tanúsítanak, és a megbetegedés eltitkolását, a munkahelyen való megjelenést várják el a munkatársaiktól.

     Kiadó: Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.