OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 1. kedd
Ismertető


2020. november 20., péntek 13:44

A Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezetének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - VÉDJE MEG A KORMÁNY A KORONAVÍRUSTÓL A KÖZIGAZGATÁSBAN DOLGOZÓKAT IS!

    Az ügyfélszolgálat továbbra is zajlik, az előre egyeztetett időpont nélkül megjelent ügyfeleket is fogadják. Sőt, a tegnap megjelent 509/2020. (XI. 19.) Kormányrendelet értelmében a fővárosi és megyei kormányhivatalok feladata az egészségügyben, a nevelési és oktatási, valamint a szociális intézményekben dolgozók teszteltetésének megszervezése és elvégzése, ehhez gép-járművet, gépjárművezetőt és adminisztrátort biztosítva. Tehát nem hogy visszább szorítaná a Kormány a kívülről érkező lehetséges veszélyt, még fokozza is azzal, hogy a munkatársakat a legfertőzöttebb helyekre vezénylik ki.

Továbbra sincsenek egységesen és kötelezően előírt olyan intézkedések, amelyek a kollégákat egymástól védenék. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 2020. szeptember 02-án kiadott Vállalati Fehér Könyv ajánlásai szerint a következő adminisztratív, munkaszervezési megoldásokat kellene irodai környezetben alkalmazni:
-    otthoni munkavégzés (home office),
-    személyes találkozók áthelyezése az online térbe,
-    munkahelyi kontaktus-buborékok kialakítása,
-    munkaidő rugalmas alakítása (pl. tömegközlekedési csúcsforgalom elkerülése),
-    zárt terekben tartózkodók létszámának és a tartózkodás időtartamának minimalizálása (pl. öltözők, ebédlők, konyhák).

     Kiadó: Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.