OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 4. péntek
Ismertető


2020. november 21., szombat 11:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 21., szombat (OS) - A kormányzatilag agyontámogatott Mészáros Lőrinc is utcára rakta az alkalmazottakat a szállodáiból - Csúnyán megbukott Orbán nemzeti tőkésosztályról szóló ideológiája

    Szomorú elbocsátási hullám sújtja a szállodaiparban dolgozókat a koronavírus-járvány miatt: közel 27 százalékkal csökkent a húsz legnagyobb hotelcég alkalmazotti létszáma 2020 februárja és szeptembere között. Az elbocsátások nagy részét egyébként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels adja.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a központilag agyontámogatott Mészáros Lőrinc begyűjtötte a munkahelyek megmentésére szánt pénzeket, majd ennek ellenére mégis utcára rakta az alkalmazottait. A Fidesz tíz éve még harsogva hirdette, hogy azért kell kiépíteni a “nemzeti tőkésosztályt" Magyarországon, mert majd ők fognak segíteni az embereken a válságban. Ehhez képest ők azok, akik kirugdossák a munkavállalókat, a pénzt meg lenyúlják. Orbán nemzeti tőkésosztályról szóló ideológiája pontosan úgy bukott meg tehát, mint ahogy az egész pánikkormány fuldoklik a válságban.

Barkóczi Balázs

A DK szóvivője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.