OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 4. péntek
Ismertető


2020. november 21., szombat 12:42

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. november 21., szombat (OS) - Terjesszék ki a maszkviselési mentességet a többi érintett fogyatékossággal élő személyre is!

    A Kormány csütörtöki rendeletében – ismét hallgatva a Párbeszéd javaslatára – pozitív lépést tett a járványban érintettek mindennapjainak megkönnyítésére. Az elmúlt napokban, hetekben számos, a fogyatékossággal élő embereket segítő szervezet keresett fel nemcsak minket, de a Kormányt is, mindeddig sikertelenül.

Legfontosabb kérésük a kötelező maszkviselés alóli felmentés volt azok számára, akiknél fizikai vagy mentális akadályt jelent a maszk viselése. A kormány részben meghallotta ezeket a kéréseket, így az autizmus spektrumzavarral élőket mentesítette a kötelező maszkviselés alól.

A Párbeszéd szerint az értelmi fogyatékossággal élő személyek és a halmozottan sérültek számára szintén biztosítani kell a mentességet, hogy zavartalanul élhessék mindennapjaikat. A Párbeszéd arra kéri a Kormányt, hogy a rendelet módosításával rájuk is gondoljanak!

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.