OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. november 21., szombat 14:25

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2020. november 21., szombat (OS) - Koccintsunk akár szódával az alma áfacsökkentésére -

    Az LMP arra biztatja a kormánypártokat, hogy akár együtt is adjanak be módosító javaslatot az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésére. Kósa Lajos, a Fidesz képviselője az Országgyűlés pénteki plenáris ülésén kijelentette, hogy megítélése szerint a szódavíz alapvető élelmiszernek számít. Az LMP szívesen belevenné a szikvizet az alapvető élelmiszerek sorába, ha a Fidesz ugyanezt megtenné a magyar zöldségek és gyümölcsök esetében.

Az LMP kész együttműködni a kormánnyal az alapvető élelmiszerek áfacsökkentésében, azért, hogy minden magyar család elérhető áron jusson hozzá az egészséges almához, krumplihoz, hagymához, és egyéb terményekhez, hogy ezek fogyasztásával is erősítse immunrendszerét, ami járványhelyzetben különösen fontos.
A kormány hallgasson Müller Cecília tisztifőorvos szavaira is, aki napi három almát tanácsol fejenként járványhelyzetben elfogyasztani. A kormányon a sor, hogy ezt az áfacsökkentéssel elérhetővé tegye a magyar emberek számára.

Csárdi Antal,
az LMP frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.