OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. november 22., vasárnap 08:58

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. november 22., vasárnap (OS) - Nyílt levél Pintér Sándornak! Meg kell semmisíteni egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt! Ezt a törvényt jómagam, mint független képviselő, nem szavaztam meg. A törvény elfogadása és kihirdetése óta záporoznak a kifogások, sőt, számos hír látott napvilágot arról, hogy az érintettek tömegei nem kívánják aláírni az egyoldalúan diktált új szerződéseiket, illetve nagyon erősen jelentkezik az általános pályaelhagyási hangulat. Mindez történik egy olyan időszakban, amikor a magyar egészségügy átbillent a teljesítőképessége határán, napi szinten százas nagyságrendben arat a járvány okozta halál, s a normális egészségügyi ellátás lényegében szünetel.

        Végletekig elcsigázott orvosok, kimerült szakszemélyzet, kétségbeesett betegek és hozzátartozóik adják az alapképet, s hovatovább a halottszállítók is belegebednek a véget nem érő tragédiákba. Biztos vagyok benne, hogy a mutatott kormányzati gőg dacára ön is teljesen tisztában van azzal, hogy egy újabb nemzeti tragédia felé sodródik Magyarország.
     Jelen napokban sok múlik önön, hiszen – így, vagy úgy – de Ön a védekezési műveletek fő felelőse. Rendőrként is tudhatja, hogy a szellemileg, erkölcsileg, anyagilag és fizikailag is megnyomorított személyi állomány nem tud se csatát, pláne nem háborút nyerni.
     Felkérem Önt, hogy a járvány elleni kormányzati munka egyik fő felelőseként indítványozza az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény megsemmisítését.
     A levél a képviselő Facebook-oldalán érhető el.

     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.