OS Országos Sajtószolgálat
2020. december 4. péntek
Ismertető


2020. november 22., vasárnap 08:59

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 22., vasárnap (OS) - Magyar Közoktatás Napja - Oktatási reformok kellenek!

        A koronavírus-járvány bebizonyította, mekkora bűn, hogy a kormány az elmúlt években nem készült fel sem a valódi digitális oktatás bevezetésére, sem pedig az egyre nagyobb pedagógushiány kezelésére.
     Az LMP az követeli, hogy a kormány az iskolaigazgatóknak adja meg a jogot, hogy a járványhelyzetben, a tisztifőorvossal való konzultáció után ők dönthessenek az iskolák bezárásáról, a táv-, vagy hibrid oktatás bevezetéséről.
     A Magyar Közoktatás Napján ki kell mondani, hogy a járványkezelés csúfos bukása világossá tette, hogy a közoktatás alulfinanszírozottsága és elhanyagolása rövid idő alatt szétfeszítette az amúgy is széttördelt, politikai játszmák színterévé alacsonyított rendszert.
     A Magyar Közoktatás Napját 1991 óta tartjuk, elsődlegesen azért, hogy felhívja a döntéshozók és a közvélemény figyelmét a közoktatás stratégiai jelentőségére, fejlesztésének szükségességére.
A közoktatást ma az alulfinanszírozottság és a pedagógushiány jellemzi. A pedagógus életpályamodell bevezetése óta a pályakezdők jó ideig nevetségesen alacsony összegekért, az átlagbér 60%-áért dolgoznak, növelve ezzel a pálya népszerűtlenségét és a pályaelhagyók számát. A pedagógushiány egyre nő, hiába rejti azt el bürokratikus útvesztőn keresztül a kormány.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.