OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. november 22., vasárnap 14:35

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 22., vasárnap (OS) - A Karmelita-kolostor Orbán hataloméhségének és diktatórikus hajlamainak megtestesítője - 2022-ben visszaállítjuk a pártállam helyére a jogállamot!

        Az elmúlt hetekben több olyan helyszínt végigjártunk, amelyek az elmúlt tíz évben a jogállami intézményekből a pártállam kézivezérelt bábjai lettek: voltunk a köztévénél, az Állami Számvevőszéknél, a Sándor-palotánál, a Legfőbb Ügyészségnél, és a NAV-nál is. Sajtótájékoztató-sorozatunk minden állomásán megmutattuk, hogy az Orbán-rendszer 2010 óta milyen módszeresen és erőszakosan bontotta le a jogállamiság feltételeit biztosító intézményrendszert. A köztévéből a Fidesz propagandatévéje, a köztársasági elnökből súlytalan aláírógép, a legfőbb ügyészből Orbán kesztyűbábja, az ÁSZ-ból az ellenzéket sakkban tartó szervezet, a NAV-ból pedig a magyarokat fojtogató intézmény lett.
     A "Pártállam helyett jogállamot! című sorozat utolsó állomása a Karmelita-kolostor, a pártállami rendszer központja, ahová Orbán kedvéért a világörökségi státuszra fittyet hányva komplett erkélyt építettek, amit több milliárdért bútoroztak be, ahová a legendás Gundel étterem szállítja a napi menüt, ami Orbán Viktor hataloméhségét, diktatórikus hajlamát leginkább szimbolizálja.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.