OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. november 22., vasárnap 19:49

A(z) Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2020. november 22., vasárnap (OS) - Újra hazudott az Index

    Újra hazudott az Index. Korábban a veszélyhelyzetről hazudtak, most a tisztifőorvost támadták hazugsággal.
Az Index szerkesztősége az érintettek megkérdezése előtt ferdített és csúsztatott. Az internetes portál félinformációkat jelentett meg azt sugallva, hogy megkérdőjelezhető az Országos Tisztifőorvos szakmai hozzáértése. Elkeserítő látni, hogy az országunkat is sújtó rendkívüli helyzetben egyesek azon fáradoznak, hogy hibát találjanak a járványügyi védekezésben, és indulatokat gerjesztve aláássák az emberek bizalmát.
A  hivatkozott cikk eleve ferdít, mert praxisengedélye a háziorvosoknak van. Amiről szó van a cikkben, az a működési nyilvántartás, amit 5 évente kell megújítania minden orvosnak, aki önállóan végez egészségügyi tevékenységet. Aki közfeladatot lát el (pl. a tisztifőorvosok, államigazgatási szerveknél dolgozó orvosok) nekik nem szükséges, hogy érvényes működési nyilvántartással rendelkezzenek, mert a közfeladat idejével a működési nyilvántartási ciklus meghosszabbodik. A tisztifőorvosoknak nem szükséges érvényes működési nyilvántartással rendelkezniük.

Kormányzati Tájékoztatási Központ
     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.