OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. november 23., hétfő 15:09

A Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. november 23., hétfő (OS) - Mozogj az egészségedért! - kampányt indított az All You Can Move, miután a Humánpolitika.com Egyesülettel készített reprezentatív felmérése nyomán a munkavállalók a járvány elleni leghatékonyabb védekezésként az aktív és sportos életmódra hivatkoztak.

    
"A kutatásunkat 4128 munkavállaló töltötte ki valamennyi demográfiai és iparági csoportot reprezentálva. Döntő többségük (78%) életében felértékelődött az egészség szerepe, tudatosabban élnek, sokan kezdtek el sportolni, figyelnek a mentális-fizikai jóllétükre" – mondja Belus Márta, a kutatás vezetője.

"A kutatás legnagyobb tanulsága, hogy a magyar munkavállalók többsége aktívan részt kíván venni egészségének megőrzésében. Korábban átlagosan 7-8 alkalommal mozogtak Klubtagjaink, azonban a járvány kitörése óta ez a szám megsokszorozódott" - mondja Dr. Mihalik Zsuzsa, az AYCM tulajdonosa.

A kutatásban résztvevő munkavállalók 93%-a szerint a rendszeres mozgás csökkenti a fertőzés esélyét, a jó fizikai állóképességgel hamarabb legyőzhető és kisebb intenzitású a betegség.
Akik elkapták a vírust (8%) azt nyilatkozták, hogy elsősorban a rendszeres sportnak köszönhető, hogy betegségük könnyű lefolyású volt.

"Azért tettük több, mint ezer munkavállalónk számára elérhetővé épp a járvány idején az AYCM SportPasst, mert hiszünk abban, hogy a home office mellett a mentális és a fizikai egészség megőrzésében is leginkább a sport nyújthat védelmet" - mondja az egyik nagyvállalat ügyvezetője.

A kutatás eredményei a Humanpolitika.com egyesületünk weboldalán érhetők el.

     Kiadó: Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.