OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. november 24., kedd 14:24

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. november 24., kedd (OS) - Ideje lenne közölni az igazságot az egészségügyről! -

    Szombathelyen rövid idő alatt másodszor derült ki, hogy a kormány által szinte tökéletes gépezetnek bemutatott kórházi ellátás enyhén szólva is döcög.

Pár héttel ezelőtt egészen addig nem volt fontos a Markusovszky Kórháznak tájékoztatni a közvéleményt az orvosok átirányításáról, amíg a város polgármestere - féltve az intézmény teljesítőképességét - közre nem adta a friss adatokat.

Legutóbb pedig azzal került be a kórház a közbeszédbe, hogy az elhuny betegeket méltatlan körülmények között helyezik el. Ezt egy hozzátartozó tette közzé, később pedig a kórház orvosigazgatója is elismerte, azzal a felütéssel, hogy végtelenül elkeserítőnek tartja, hogy míg az orvosok és ápolók megfeszített munkával a betegek gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni a kórházat.

Senki nem kételkedik abban, hogy az egészségügyi dolgozók a tőlük telhető legtöbbet teszik meg a mostani helyzet kezelése érdekében, ugyanakkor pont a pánikkeltés és a szóbeszédek megelőzése érdekében kötelessége lenne gyorsan és pontosan tájékoztatást adni a kórház vezetőségének

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.