OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. november 24., kedd 16:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. november 24., kedd (OS) - Elfogadhatatlan a bukásra készülő Orbán-kormány pánikszerű babrálása a választási törvénnyel

        A Fidesz ma álellenzéki fiókszervezetét használta fel arra, hogy tovább szigorítsa a választási törvényt. Az Orbán-kormány egy olyan módosítást diktált le és nyújtatott be Volner Jánossal, hogy aztán egyből meg is szavazza, amely szerint a listaállításhoz már nem 27, nem is 50, hanem egyenesen 71 választókörzetben kell önálló képviselő-jelöltet indítani a 106 körzetből. Ez egy összeomlóban lévő, kormányzásképtelenné vált hatalom kétségbeesett próbálkozása arra, hogy a játékszabályok átírásával megnehezítse a saját leváltását.
     A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan a választási törvény újabb módosítása! Megértjük, hogy a Fidesz felismerte: kormányzásképtelensége, alkalmatlansága, a járvány és a válság elszabadulása a hatalmát veszélyezteti, ezért abban reménykedik, hogy egy ilyen módosítással megnehezítheti vagy akár meg is akadályozhatja a kormányváltást. A félelem jogos, a remény azonban hamis. Az ellenzéki pártok az ellenzéki összefogás felállításakor egymáshoz és a választók akaratához fognak igazodni, nem pedig a pánikkormány kétségbeesett módosításaihoz.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.