OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. november 26., csütörtök 15:49

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) közleménye
    Budapest, 2020. november 26., csütörtök (OS) - A járvány elleni legjobb önkormányzati gyakorlatok - A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program (LÖGY) 2020. november 25-ei, több mint száz fő részvételével zajló online zárókonferenciáján a döntőbe jutott települések képviselői mutatták be a koronavírus-járvány elleni küzdelmet elősegítő jó gyakorlatukat. A díjak odaítéléséről ezt követően döntött a Program Irányító Bizottsága. Összesen 10 önkormányzat 11 pályázata részesült elismerésben.

    A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége 2008 óta hirdeti meg évről évre az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központjával, hazai szakmai partnereivel együttműködésben a LÖGY Programot, melynek célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése, és megismertetése az ország más önkormányzataival. A Program idei pályázati szakaszát a koronavírus elleni fellépés határozta meg. Idősellátás, társadalmi felzárkózás, közbiztonság és innovációk témában a BM és az ITM támogatásának köszönhetően nyertek díjakat önkormányzatok. A júliusi pályázati határidőt, majd az írásbeli és online értékelést követően versenyezhettek egymással a döntőbe jutott önkormányzatok az online konferencián. A végső megmérettetés a Program hagyományai szerint egy prezentációs döntő volt, ahol minden önkormányzatnak 10 perc alatt kellett bemutatnia jó gyakorlatát, és meggyőznie a szakmai zsűrit.

További részletek és a díjazott önkormányzatok listája a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program weboldalán érhetők el.

     Kiadó: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége TÖOSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.