OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. november 29., vasárnap 09:12

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. november 29., vasárnap (OS) - Tud a Fideszben bárki egy épeszű érvet mondani, miért maradtak ki megint a szociális dolgozók? -

    Egy nemrég kiadott kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozók és a koronavírus elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók ingyenesen vehetik igénybe a tömegközlekedési eszközöket. Azt már a kormány is elismeri, hogy a járvány elleni védekezésben aktívan szerepet vállalnak a szociális dolgozók is. Ennek ellenére kimaradtak az ingyenes utazást biztosító rendeletből.

Az erre vonatkozó írásbeli kérdésre az EMMI annyit válaszolt, hogy a baloldal szörnyű és, hogy "a kormány a vészhelyzet ideje alatt folyamatosan vizsgálja a koronavírus világjárvány elleni védekezésben fokozottan közreműködőket segítő intézkedések lehetőségét."

Épeszű magyarázatot, hogy a rendelet miért így lett megalkotva nem tudott nyújtani a kormány. Az, hogy racionális érvekkel nem magyarázható a szociális szektor ismételt megalázása, onnan is látszik, hogy a kormánypárti, debreceni városvezetés külön döntéssel a szociális dolgozóknak is biztosította a helyi tömegközlekedésen az ingyenes utazást.

Nincs érv, ami miatt az egyszeri bérkiegészítés után most az ingyenes utazásból is kimaradnak a szociális dolgozók. A szociális dolgozók végzik az egyik legnehezebb munkát a járványhelyzet alatt, többet érdemelnek!

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.