OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. november 30., hétfő 09:49

A WHO Magyarországi Iroda közleménye
    Budapest, 2020. november 30., hétfő (OS) - A megelőzés a mi eszközünk!

        A COVID-19 járvány alaposan átrendezte az életünket minden területen. Megváltoztak a szociális együttléteink, a munkánk, a viselkedésünk, az utazási szokásaink. Minden abba az irányba mutat, hogy senki sincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban.
     A WHO Magyarországi Irodájának prevenciós kampányfelhívásához csatlakozott az EMMI, az ITM, a Közlekedéstudományi Egyesület, valamint a hazai közösségi közlekedési vállalatok.
     Sosincs időnk megbetegedni, de idén fokozottan kell vigyáznunk magunkra, hiszen a leghatékonyabb védekezés az influenza és a COVID-19 vírusfertőzés ellen a megelőzés.  A megelőzés nélkülözhetetlen eszközei az orrot és a szájat eltakaró maszk, valamint a higiénés előírások betartása. A jelenlegi világjárvány arra figyelmeztet bennünket, hogy nemcsak magunkra, hanem másokra is vigyáznunk kell, különösen az idősekre, a terhes nőkre, a gyermekekre és az egészségügy dolgozóira. Ők azok, akik fizikai állapotuk vagy leterheltségük miatt a leginkább sérülékenyek.
     A szorongás, a betegségtől való félelem beköltözött az életünkbe, ezért az odafigyelés, a kedvesség, a türelem azok a láthatatlan eszközök, amelyek szintén nagy segítséget jelentenek mindenkinek ebben a rendkívüli időszakban.
     "Egy hajóban evezünk", együtt kell megelőznünk az influenzát és szembeszállnunk a COVID-19 járvánnyal, mert csak közösen tudjuk megakadályozni a vírus terjedését!

     Kiadó: WHO Magyarországi Iroda

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.