OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. november 30., hétfő 12:04

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. november 30., hétfő (OS) - Erősítik az önkormányzatok a korrupció elleni védettségüket

        3197 önkormányzatnál és 1284 önkormányzati hivatalnál értékeli az Állami Számvevőszék a korrupciós veszélyek ellen védettséget biztosító integritás kontrollok kialakítását. A jelen idejű monitoring értékelés során az együttműködő önkormányzatok és önkormányzati hivatalok – a jövőre vonatkozóan – már az ellenőrzés során javíthatják a hiányosságaikat. Az erre vonatkozó intézkedési tervek folyamatosan érkeznek az Állami Számvevőszékhez, intézkednek az önkormányzatok.
     Az Állami Számvevőszék 2020 tavaszán kezdte meg az összes magyarországi önkormányzat, illetve hivatalaik integritásának, vagyis korrupció elleni védettségének jelen idejű monitoring értékelését. A közel 4500 ellenőrzöttet érintő, folyamatban lévő rendszerszintű értékelés támogatást nyújt a szabályok betartásához, ami megalapozza az önkormányzatok hatékony működését.
     Domokos László, az ÁSZ elnöke 2020. november 26-án a korrupcióellenes együttműködésben résztvevő állami szervezetek vezetőinek éves megbeszélésén rámutatott: "a szabálykövetésnek és rendezettségnek a COVID-19 világjárvány időszakában különösen nagy jelentősége van." A rendszerszintű értékeléssel tehát az ÁSZ hozzájárul a megnövekedett korrupciós kockázatok elleni eredményes védekezéshez, illetve az átláthatósághoz, ami minden állampolgár alapvető érdeke.

További információ: ÁSZ Hírportál

Horváth Bálint, az ÁSZ szóvivője

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.