OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. december 1., kedd 18:17

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2020. december 1., kedd (OS) - Fenntarthatóság az oktatásban: Krisna-völgy az elmúlt közel 30 évben Európa legsikeresebb ökofalujává nőtte ki magát. Az ott lakók fenntartható életmódját a világ minden sarkából érkező szakemberek és diákok tanulmányozzák. Krisna-völgy fenntartható életmódjának alapja az Isten-központúság, annak elismerése, hogy Isten a végső tulajdonos és az Ő tulajdonával felelős módon kell bánni. Ezt az elvet a mindennapi életben alkalmazni és a jövő nemzedékének oktatni is kell.

    Krisna-völgy általános iskolájának alapításától kezdve célja, hogy a közismereti tárgyakat, a Krisna-tudat szentírásait és a vallási tárgyakat, valamint a fenntartható életmód gyakorlati ismereteit integráltan tanítsa. Ennek érdekében a tananyagot és az oktatásmódszertant folyamatosan fejlesztik.

Ez a folyamat fontos állomásához érkezett el 2020 augusztusában, amikor is elfogadásra került az új, egyedi megoldásokat tartalmazó tanterv. Újdonsága, hogy úgy alakították ki a tantárgycsoportokat, hogy azok ötvözik az ősi védikus ismereti rendszert a mai kerettantervi elvárásokkal. Fontos, hogy a tantárgycsoportok megnevezésénél is egyértelműsítik a világnézeti elkötelezettséget: az értéksemleges "természettudomány" kifejezés helyett a "teremtéstudomány" név alatt oktatják a reál tárgyakat.

A Krisna-völgyi iskola tanárai bíznak abban, hogy a jelenlegi forrongó világban az örök értékeken alapuló oktatással felkészített fiatalok egy megváltozott világban is megtalálják helyüket és biztos tudással fogadják a kihívásokat.
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.