2024. április 20. szombat

2020. december 2., szerda 15:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 2., szerda (OS) - Szájer-botrány: a Fidesznek nincs erkölcsi alapja arra, hogy megmondja, hogyan éljenek a magyar családok

A Fidesz szerint a társadalom alapja a család, a kereszténység és a konzervatív értékek, mégis bocsánatos bűnnek számít, ha a pártjuk egyik családos alapító tagja részt vesz egy illegális, drogos szexpartin? Ennek fényében felmerül a kérdés, hogy a Szájer-botrány után milyen alapon akarja továbbra is kizárólagossá tenni a magyar társadalom számára a saját kirekesztő családfogalmát? Ezek után mennyire hiteles a mindenkitől megkövetelt keresztény- konzervatív családmodell?

Milyen példát mutat a Fidesz azzal, hogy az igazságszolgáltatás elől menekülő képviselőjét politikailag felmenti vétke alól, megköszönve neki eddigi munkásságát ahelyett, hogy elhatárolódna tőle?

Az is súlyos morális kérdéseket vet fel, hogy ha a Fidesz vezérkarában tudtak az esetről, vajon miért akarták azt eltitkolni? Hiszen vasárnap még Szájer lelki kimerültségre hivatkozott, de hamar kiderült mi a valódi oka lemondásának. Nagy valószínűséggel arra számítottak, hogy el lehet tussolni az ügyet. Ismét felmerül a kérdés, hogy hány, meg hány korábbi ügyben cselekedhettek így? Ideje lenne, hogy Orbán Viktor megtörje a csendet és tisztázza, hogy tudott-e Szájer lemondásának valódi okáról?

Kiadó: MSZP Országos Központ