OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. december 2., szerda 16:49

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. december 2., szerda (OS) - A kormány saját magára nézve is rendeljen el adóemelési stopot!

    Azon túlmenően, hogy a kormány megsérti a települések önrendelkezési jogát azzal, hogy megtiltja nekik az adószabályok megváltoztatását, azt kell mondanunk, hogy valamit nagyon elnéztek a fideszes politikusok. Ugyanis nem az önkormányzatok, hanem éppen a kormány készül adóemelésre, mivel januártól büntetőadóval akarja sújtani a KATA szerint adózókat.

Mivel a kormány mindig a vállalkozások és a családok segítésére hivatkozva turkál az önkormányzatok zsebében, most felmerül a kérdés, hogy a januártól hatályba lépő büntetőadó mennyi családnak és vállalkozásnak nyújt segítséget?

A Fidesz folyamatosan álságos módon lép fel az önkormányzatokkal szemben, azokkal szemben, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormánynak kellene.

Az MSZP szerint a vállalkozások és az önkormányzatok is támogatásra szorulnak, de nem egymás ellenében. Éppen ezért az önkormányzatoknak vissza kell kapniuk az elvont forrásaikat és emellett a kormánynak támogatnia kell a magyar kis- és középvállalkozásokat.

Most, amikor mindenki a megélhetésért küzd, nem elvenni kell az emberektől, hanem segíteni nekik! Ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne sújtsa a KATA szerint adózó kisvállalkozókat büntetőadóval!

MSZP

Bővebb információ: Szabó Sándor országgyűlési képviselő
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.