OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. december 4., péntek 18:58

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 4., péntek (OS) - Közel 5 milliárd forintnyi többletkapacitást kap 47 egészségügyi szolgáltató

        A költségvetésben meghatározott keret legfeljebb évi 5 milliárd forint, amit a bizottság a betegellátáshoz leginkább szükséges területek finanszírozására javasolt. A CT, MR, PET/CT többlet óraszámainak biztosítására a bizottság az összértéknek több mint egyharmadára tett javaslatot, elősegítve ezzel, hogy minden beteg  az eddigieknél is rövidebb idő alatt férhessen hozzá a diagnosztikus vizsgálatokhoz. A gyermekek kezelésére pedig közel 50 millió forinttal többet lehet majd fordítani például a fogászati szakellátásban. Mindezek mellett az egyéb, speciális szempontból fontos, tételes elszámolású, egyszer használatos eszközök számának emelése és a pszichiátriai, addiktológiai rehabilitáció is kiemelt támogatást kapott.
     A szolgáltatók 2020. december 1-jétől a NEAK-nál kérhetik a finanszírozási szerződésük módosítását és így a többletkapacitásaikat is leköthetik.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.