OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. december 7., hétfő 09:28

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 7., hétfő (OS) - Megkezdődik a Mátrai Erőmű zöld jövőképének kialakítása

    A tulajdonos jóváhagyta a Mátrai Erőmű hosszú távú fejlesztési programját, így elindulnak a technológiai átalakítás és a finanszírozási pályázatok előkészítési munkái. A kormány stratégiai célnak tekinti az erőmű ellátásbiztonsági szempontoknak megfelelő technológiai átalakítását összhangban Magyarország új Nemzeti Energiastratégiájával és a Nemzeti Energia és Klímatervvel. Az átalakítási folyamat és a jövőbeni működtetés során a tulajdonos kiemelt figyelmet fordít a vállalatnál dolgozók továbbképzésre és foglalkoztatására az új tevékenységekben.

A Mátrai Erőmű meghatározó alaperőműként tisztán hazai nyersanyagforrás bázison Magyarország villamosenergia-termelésének 16 százalékát adja, ezért működtetése kulcsfontosságú. A kormány a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében stratégiai célnak tekinti az erőmű ellátásbiztonsági szempontoknak megfelelő technológiai átalakítását úgy, hogy az a lehető legnagyobb mértékben illeszkedjen Magyarország új Nemzeti Energiastratégiájához és a Nemzeti Energia és Klímatervhez.

A Mátrai Erőmű modernizációja a következő évtized egyik legjelentősebb hazai energetikai projektje lesz. A széntechnológia kivezetése az uniós energia- és klímapolitikai céloknak is megfelel, az átalakítás ezért részben uniós támogatásból valósulhat meg.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter; Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.