OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. december 15., kedd 20:11

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 15., kedd (OS) - Jó gazdája volt a magyar állam a Budapest Banknak

    2020. december 15-én megkezdi működését a Magyar Bankholding Zrt., miután megszűnt a magyar állam többségi tulajdona a Budapest Bankban. Az elmúlt 5 évben a Budapest Bank jó befektetésnek bizonyult: a pénzintézet 54,5 milliárd forintos tőkenövekedést ért el, 22, 5 milliárd forint osztalék-fizetés mellett.

A mintegy 3000 főt foglalkoztató Budapest Bank az öt éves állami tulajdonlás időszaka alatt eredményesen és sikeresen működött: 2015 óta megduplázta, és 1927 milliárd forintra növelte mérlegfőösszegét, összesen 66,5 milliárd forint profitot realizált. A kiváló minőségű lakossági és vállalati portfóliónak köszönhetően a közel 600 ezer lakossági és közel 75 ezer vállalati ügyféllel rendelkező Budapest Bank a hazai bankszektor egyik leginkább válságálló pénzintézete, amit az is jelez, hogy a koronavírus-járvány nehézségeivel is eredményesen birkózott meg.

Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: "Büszkék vagyunk arra, hogy a Budapest Bank az állami tulajdonlás 5 éve alatt jelentős sikereket ért el és a magyar gazdaság versenyképessége-, valamint a munkahelyteremtés szempontjából meghatározó kkv szektor kiemelt partnerévé vált. Ezúton szeretném megköszönni a Budapest Bank vezetőinek és minden munkatársnak a közösen elért eredményeket, jövőbeli munkájukhoz pedig sok sikert kívánok."
     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.