OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. december 16., szerda 11:25

A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 16., szerda (OS) - A jövő innovatív technikai megoldásokat tartalmazó, katonai célú járműveit fejleszti Magyarország kormányával összefogva a Rheinmetall. A kutatás-fejlesztés Zalaegerszegen, a tervezett sorozatgyártás Kaposváron valósul meg.

    A katonai célú járművek merőben újszerű, következő generációjának közös létrehozását célzó projektről állapodott meg a német Rheinmetall ipari csoport és Magyarország kormánya  – jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága. Az aláírt egyetértési nyilatkozat értelmében kutatás-fejlesztés, prototípusépítés, tesztelés, majd tervezetten sorozatgyártás valósul meg hazánkban. Mivel a civil szektort követően a katonai célú járművek terén is forradalmi változások körvonalazódnak, a projekt időzítése kedvező lehetőséget teremt a kibontakozó hazai védelmi ipar számára, hogy a világ technológiai élvonalához csatlakozzon.
"Új szakaszába lépett a Rheinmetall vállalatcsoporttal folytatott együttműködésünk. Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a világ legmodernebb, valóban forradalmi újításokkal rendelkező járművei fejlesztésének aktív részesei lehetünk. A termék szellemi tulajdonának meghatározó elemei a Zalaegerszegen működő Rheinmetall Hungary Zrt. közös vállalatot illetik majd meg, továbbá várhatóan (a kutatás-fejlesztést követően) 2026-tól kezdődő sorozatgyártása szintén Magyarországon, Kaposváron valósul meg" – emelte ki a megállapodás kapcsán Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

     Kiadó: A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.