OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. december 18., péntek 11:07

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2020. december 18., péntek (OS) - Jó hírt kapott a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért: a hatóságtól a minap kézhez vett döntés alapján, 20 fogyatékkal élő munkahelye maradhat meg 2021-ben is!  Ez egy állami bértámogatási pályázat az akkreditált foglalkoztatók számára, ami egyben a fogyatékkal élők foglalkoztatásával kapcsolatos legnagyobb szabású magyar program is.

        Dr. Soósné Szigetvári Ágnes, az alapítvány szakmai vezetője elmondta: a kisebb, gazdasági tevékenységet nem végző civil szervezetek csak így tudják foglalkoztatni a megváltozott munkaképességű munkavállalóikat. A náluk dolgozók 95%-a megváltozott munkaképességű, jórészt hallás, látás vagy mozgássérült, akiknek, ha ez a pályázat nem lenne, nem tudnának munkabért fizetni.
     Az alapítványnál minden munkafolyamatot a fogyatékkal élő munkatársak végeznek, mentori és önkéntesi segédlettel. Ezek a munkafolyamatok, feladatok eszközök is egyben az itt dolgozók munkaerőpiaci fejlesztéséhez. Például a kézműves csoportjuk esetében, az alapanyag-beszerzés, a távmunkásokhoz való kiszállítás, a dizájn megtervezése, a termék elkészítésének betanítása, értékesítése (webshop készítés), és a megrendelőhöz való kiszállítás minden lépése fogyatékkal élők által történik.
     Olyan munkavállalók, akik néhány éve szinte a kezüket sem tudták mozgatni, mára már igencsak szemrevaló és kiváló minőségű kreatív tárgyakat készítenek a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szervezésében. Ezek a tárgyak megtekinthetők és meg is vásárolhatók az alapítvány weboldalán.

     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.