2021. április 17. szombat

2020. december 18., péntek 12:26

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. december 18., péntek (OS) - Online aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk: kerüljön vissza a börtönbe a Deák téri gyilkosság gyanúsítottja

Vérlázítónak tartja a Mi Hazánk, hogy a bíróság máris szabadon engedte J. Marcellt, aki a Deák téri gyilkosság egyik áldozatát a földön fekve rugdosta, miközben a magyar fiatal haldokolt. Kevesebb mint hét hónapot kellett csak börtönben töltenie, így míg az áldozatok családja a temetőben, az egyik elkövető otthon karácsonyozhat.
     A jogalkotásban és a jogalkalmazásban is nagyobb szigorra van szükség a Mi Hazánk szerint: ilyen esetekben ki kellene zárni, hogy a jogerős ítélet megszületéséig szabadlábra lehessen helyezni az elkövetőket. A rendőrség és a bíróság azonban nem velük szemben, hanem a Mi Hazánk áldozatokra emlékező vezetőivel és szimpatizánsaival szemben jár el vasszigorral: fejenként százezres nagyságrendű bírságokat szabtak ki ránk azért, mert emlékezni mertünk a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt magyar fiatalokra.
     A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely demonstrációt tartott a fiatalokért, most pedig online aláírásgyűjtéssel is nyomást gyakorlunk a kormányra és a bíróságra.

Dúró Dóra
elnökhelyettes