OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2020. december 21., hétfő 16:54

A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. december 21., hétfő (OS) - Újabb negyven, 4x4-es páncélozott jármű szállításáról írt alá szerződést a Magyar Honvédség - számolt be a Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos titkársága. Ez része annak a több mint háromszáz páncélozott jármű beszerzését célzó programnak, melynek következő fázisa már magyarországi gyártás és az ahhoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenység keretében valósul meg.

    A projekt a Lynx lánctalpas gyalogsági harcjárművek beszerzésének és előállításának mintáját követi. Az első fázisban a későbbi kaposvári gyártáshoz licenszet adó török ipari szereplő szállítja a járműveket. Ez a negyven eszköz nagyon hasonló ahhoz a tíz Gidrán típusú, támogató feladatú páncélozott járműhöz, mely nemrégiben már megérkezett a Magyar Honvédség számára.

     Kiadó: a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.