OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2020. december 21., hétfő 16:54

A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. december 21., hétfő (OS) -

    A második fázisban kerül sor a négykerékmeghajtású járművek hazai előállításra, mely során fokozatosan állnak át az európai fegyverrendszerek beépítésére. A programhoz kapcsolódó gyártási és kutatás-fejlesztési tevékenységet a továbbiakban német-magyar együttműködés keretében végzik.

A korszerű elvek szerint és harci tapasztalatok felhasználásával megtervezett támogató járművek mindenekelőtt nagyfokú védelmet nyújtanak személyzetük és a szállított katonák számára. Ez olyan hadműveleti körülmények között különösen fontos, melyekkel a Magyar Honvédség is szembesül missziós szerepvállalásai során. Alkalmazásukkal olyan alegységek személyi állománya is fokozott védelemben részesül, melyek korábban nélkülözték az ilyen magas szintű túlélőképességi jellemzőkkel bíró járműtechnikát.

     Kiadó: a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.