OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. december 23., szerda 13:40

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. december 23., szerda (OS) - Rekordot dönt az államtitkárok és helyetteseik száma, miközben munkaerőhiánnyal küzd a közigazgatás – ez a fideszes bürokráciacsökkentés

        Az Orbán-kormány az elmúlt években folyamatosan utcára tette, vagy a munkavállaló-ellenes intézkedéseivel elüldözte azokat a közszolgákat, akik az érdemi munkát végzik, miközben az államtitkárok és a helyettes államtitkárok száma rekordokat dönt. Ez pedig olyan szintű felelőtlenség a Fidesz részéről, amelynek idén súlyos következményei lettek.
     A koronavírus-járvány miatt ugyanis tömegek veszítették el a munkájukat, ami miatt létfontosságú számukra, hogy minél hamarabb megkapják az álláskeresési járadékot. Azonban a hivatali ügyintézők túlterheltek, kevesen vannak és nem bírják a megfeszített munkát, ezért lassú az ügyintézés, ami miatt a fizetés nélkül maradt emberek hónapokig nem jutnak hozzá az álláskeresési járadékhoz. Ez egyértelműen a Fidesz bűne!
     Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy eljött az ideje az állami vízfej leeresztésének! Kevesebb államtitkárral és helyettes államtitkárral rengeteg pénzt lehetne átcsoportosítani, ami hozzájárulhatna ahhoz, hogy végre elegen dolgozzanak a közigazgatás azon területein, ahol most égető hiány mutatkozik. Továbbá meg kell szüntetni a különböző mondvacsinált miniszterelnöki és miniszteri biztos pozíciókat, amelyek csupán egyszerű kifizetőhelyként működnek!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.