2024. április 16. kedd

2020. december 26., szombat 11:02

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. december 26., szombat (OS) - "Passzold vissza Tesó!", a 2020-as kampány eredménye: 49 helyszín, 1184 kg mobil

Harmadik évét zárta a "Passzold vissza Tesó!" elnevezésű,használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány,amelyet a Jane Goodall Intézet,a KÖVET Egyesület közösen hirdetett meg 2020-ban.
A 2020-as vírushelyzet ellenére jó hír,hogy a gyűjtőpontok és a szervezetek egyre aktívabbak,egyre többen kapcsolódnak be a mobiltelefon visszagyűjtésbe.A helyzet adta lehetőségekhez mérten a visszagyűjtést a szervezők 2021-ben is folytatják,így továbbra is bárki csatlakozhat országszerte a kampányhoz.
Az együttműködő szervezetek célja a kampánnyal, hogy minél több használt készüléket vegyenek át adományként, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot, és segítve ezáltal a kongói gorillák élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét. Ehhez csatlakozott 49 vállalat és intézmény, mozgósítva ezzel több ezer dolgozót, munkatársat és tanulót.
A kisméretű elektronikai eszközöket a legnehezebb visszagyűjteni, de pont ezért mindent meg kell tenni és felhívni a társadalom, a lakosság figyelmét a problémára és a megoldására. Az ilyen kampányok segítik elő, hogy tudatosabban éljenek, vásároljanak az emberek. Emellett az ENSZ 17 fenntarthatósági céljai közül legalább négynek az elérését is elősegíti a kampány.
A szervezők örömmel látták,hogy vannak visszatérők,és sok helyszín csatlakozott újonnan.
"Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!"
Dr.Jane Goodall
További info: info@janegoodall.hu