OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. december 26., szombat 11:02

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. december 26., szombat (OS) - "Passzold vissza Tesó!", a 2020-as kampány eredménye: 49 helyszín, 1184 kg mobil

    Harmadik évét zárta a "Passzold vissza Tesó!" elnevezésű,használt mobiltelefon visszagyűjtő kampány,amelyet a Jane Goodall Intézet,a KÖVET Egyesület közösen hirdetett meg 2020-ban.
A 2020-as vírushelyzet ellenére jó hír,hogy a gyűjtőpontok és a szervezetek egyre aktívabbak,egyre többen kapcsolódnak be a mobiltelefon visszagyűjtésbe.A helyzet adta lehetőségekhez mérten a visszagyűjtést a szervezők 2021-ben is folytatják,így továbbra is bárki csatlakozhat országszerte a kampányhoz.
Az együttműködő szervezetek célja a kampánnyal, hogy minél több használt készüléket vegyenek át adományként, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot, és segítve ezáltal a kongói gorillák élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét. Ehhez csatlakozott 49 vállalat és intézmény, mozgósítva ezzel több ezer dolgozót, munkatársat és tanulót.
A kisméretű elektronikai eszközöket a legnehezebb visszagyűjteni, de pont ezért mindent meg kell tenni és felhívni a társadalom, a lakosság figyelmét a problémára és a megoldására. Az ilyen kampányok segítik elő, hogy tudatosabban éljenek, vásároljanak az emberek. Emellett az ENSZ 17 fenntarthatósági céljai közül legalább négynek az elérését is elősegíti a kampány.
A szervezők örömmel látták,hogy vannak visszatérők,és sok helyszín csatlakozott újonnan.
"Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!"
Dr.Jane Goodall
További info: info@janegoodall.hu
    
     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.